Video | Primarul comunei Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, despre tensiunile și problemele din PSD Călărași

Duminică, 10 martie 2019, Partidul Social Democrat a organizat Conferinţa Extraordinară de alegeri a Organizaţiei Judeţene Călăraşi. Evenimentul politic s-a desfășurat în sala Barbu Știrbei. Peste 600 de simpatizanți și membri au luat parte la acest eveniment politic . Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu au fost prezenți la lucrările Conferinție Extraordinare de alegeri.

Primarul din Roseți, Nicolae Rîjnovenau a vorbit deschis despre tensiunile și problemele din interiorul PSD Călărași. Acesta a fost primul primar și vicepreședinte al PSD Călărași care a luat atitudine privind situația fostei conduceri din partid.

„În discursul meu am să subliniez atât părţile pozitive, cât şi părţile negative.  Fostul preşedinte Cristodor cred că s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti în ce situaţie suntem acum. Dacă ar fi ştiut săracul, ar fi făcut alte propuneri. Am fost singurul membru din Birou care a luat poziţie faţă de ce a făcut fostul preşedinte Ciprian Pandea. Singurul! Nici senatorul şi nici deputatul nu s-au opus. Am avut speranţa că preşedintele Liviu Dragnea ne va primi zece minute pentru a discuta problemele organizaţiei noastre. L-am avut delegat pe domnul Ţone care trebuia să ne faciliteze întâlnirea prin domnul deputat Nicolicea, însă nu a rezolvat, sau poate domnul preşedinte Dragnea a fost atât de ocupat şi nu a avut timp să ne primească. Eram în altă situaţie acum, dar ce să faci, unii s-au învăţat să pupe papucul sultanului. Ştiţi foarte bine poziţia mea. Fraţilor, în momentul de faţă, suntem cei mai scindaţi, nu suntem solidari, cum a spus doamna senator. Nu! Alea sunt poveşti. Poate în urma intervenţiei pe care o va avea domnul Dragnea ne va uni un pic. Eu ştiu şi mă uit în sală şi văd că mulţi care au făcut parte din echipa aia, care a obţinut rezultate, nu mai sunt. Îmi pare rău că am avut această intervenţie. Rămân acelaşi Râjnoveanu în cadrul partidului. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte, dar am să mă retrag dacă nu am cu cine să mă înţeleg. Îmi pare rău că din acest Birou nu fac parte şi alţi primari cu o vechime poate chiar mai mare ca a mea. Ei aveau un cuvânt de spus. În momentele grele am fost solidari. Trebuie să fim solidari, dacă vrem într-adevăr să reuşim. O să fiu atent ca pe listele de parlamentari să fie introduşi doar membrii de la noi din Organizaţie, nu din altă parte, pentru că nu îi doare cu nimic de noi. Ei nu ştiu cu ce ne confruntăm noi la nivel de judeţ. N-am crezut niciodată că această Organizaţie va ajunge ca o organizaţie familială, unde cineva să îşi promoveze rudele sau nu mai ştiu ce, în funcţie de director. O să fiu mai atent ca de acum în colo toate numirile să se facă prin Birou, să luăm şi noi la cunoştinţă cu ce se întâmplă”.

Minutul 23.30

Despre Autor