Senatorul Roxana Pațurcă a petrecut Ziua Europei în mijlocul elevilor din Călărași

Publicat la data de 09.05.2019

Ziua de astăzi, 9 Mai, are o însemnătate istorică cu totul deosebită pentru toți românii. Sărbătorim Ziua Europei, o zi a păcii și a unității, o zi care aniversează momentul în care ministrul francez de Externe de la acea vreme, Robert Schuman, a rostit celebra declarație prin care propunea înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, un deziderat atins doi ani mai târziu, în 1952.

 

În România, 9 Mai este și ziua în care ne-am proclamat independența de stat. Pe 9 Mai 1877, Mihail Kogălniceanu, ministrul de Externe, a rostit celebrul discurs în Parlamentul ţării: „suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare, suntem națiune liberă!”.
Mai mult, 9 Mai 1944 este ziua încetării ostilităților din cel de-al Doilea Război Mondial, Ziua Victoriei.
În acest context, senatorul Roxana Natalia Pațurcă s-a aflat în mijlocul elevilor călărășeni, cei care țin să sărbătorească într-un mod inedit în fiecare an acest moment de o semnificație deosebită pentru România.

În cursul dimineții, senatorul a ajuns la Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, una dintre școlile ambasador ale Parlamentului European în România, acolo unde a avut posibilitatea să jurizeze o interesantă competiție gastronomică. Elevii s-au întrecut în prezentarea bucatelor tradiționale din mai multe țări, juriul preferând, cum se putea altfel, mâncarea românească.
Ulterior, elevii au participat, îmbrăcați în costume naționale ale țărilor europene, la o frumoasă paradă care a încheiat festivitățile dedicate Zilei Europei la această unitate de învățământ.


Tot o paradă au organizat și elevii de la Liceul tehnologic ”Mihai Eminescu”, cei care sunt de altfel renumiți pentru modul deosebit prin care marchează în fiecare an Ziua Europei.
Roxana Natalia Pațurcă a felicitat copiii ambelor școli și a ținut să le amintescă în discursurile pe care le-a ținut nu numai de tripla semnificație a acestei zile, ci mai ales de o premieră: este pentru prima dată când România sărbătorește această zi de 9 Mai din postura de țară care asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, un mandat care deja ne-a făcut onoare prin rezultatele excelente obținute, rezultate care ne-au făcut cu atât mai mândri că suntem români.


Ceea ce este important de menționat este faptul că în România este conștientizată din ce în ce mai mult semnificația acestei zile, iar națiunea română a devenit, cu fiecare an ce a trecut, o națiune eurofilă.

Comandat de Partidul Social Democrat |Executat de S.C. CĂLĂRAȘI HEXEL PRESS SRL | CMF: 41190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *