Primarul din Gălbinași este alături de comunitatea sa. Lucrurile bună prind contur

Primarul care conduce comuna Gălbinași este Radu Paul. De-a lungul timpului am scris lucruri și fapte bune  pe care acesta, împreună cu echipa de oameni care o are în spate, au reușit să le facă pentru comunitatea din comună. Ne place să scoatem în evidență lucrurile pe care oamenii de valoare le fac pentru județul nostru, așa cum este normal

În 2019, eforturile, proiectele și ambițiile se conturează în realizări. Astaflarea localității este în proporție de 99% terminată. Curând, Radu Paul dorește să depună un proiecte pentru a putea ridica blocuri pentru persoanele nevoieașe din localitate. Iluminatul din Gălbinași este realizat la standardele optime, iar cetățenii sunt fericiți și mulțumiți.

Cel mai sensibil subiect pentru orice părinte, ar putea fi modul în care copiii lor sunt tratați în instituțiile de învățământ. Am stat de vorbă cu directorul școlii din Gălbinași despre modul în care se impune acest factor în viața oamenilor din comună:

Edilul localității Radu Paul: “Premiem an de an pe elevii olimpici, pe cei premianți. Din păcate nu putem să o facem așa cum ne-am dori, pentru că totuși suntem o primărie săracă, dar atât cum putem contribuim și ajutăm întotdeauna. Condițiile pe care noi le oferim astăzi elevilor sunt incomparabile cu cele de acum 30 de ani. Focul se făcea cu lemne, grupurile sociale și apa erau în curtea școlii. Acum școala a fost modernizată, avem încălzire centrală și copiii învață în alte condiții. S-au construit toalete noi, sistemul de apă a fost reabilitat cu foraje noi. Începutul anului școlar îl marcăm așa cum trebuie. Avem multe proiecte pentru școală și pentru localitate. Am finalizat extinderea rețelei de apă, și am finalizat asfaltarea comunei.”

Directorul școlii din Gălbinași se declară mulțumit de condițiile actului educațional pe care elevii în primesc.Cei peste 600 de elevi sunt organizați în grupe de preșcolari, 15 clase primare și 9 clase de nivel gimnazial.

“Copiii au fost bucuroși și noi ne-am pregătit din timp pentru a-i aștepta. Părinții au fost informați cu toate noutățile apărute la nivel legislativ…”Avem un proiect Erasmus pentru cadrele didactice care presupune schimb de experiență cu cadre din străinătate care pregătesc copii provenind din medii defavorizate. Este un proiect câștigat de noi. Un alt proiect este pe POP-up destinat profesorilor motivați. Suntem doar 3 școli din județ ce am câștigat acest proiect.

Un proiect câștigat este pe REDISETDCO câștigat în parteneriat cu Primăria Gălbinași este la nivel preșcolar unde CEDO a finanțat o grupă de 25 copii preșcolari. Lectură sub lupă este un alt proiect destinat copiilor preșcolari de la Grădinița de la Moara Nouă. Cel mai important proiect este acela de modernizare a școlii, un proiect câștigat de primărie. Copiii să vină cu plăcere și încredere la școală. Aici vor găsi sprijin și înțelegere. Doar prin educație vor putea avea un viitor mai bun, încheie doamna director a Școlii generale nr. 1.”

 

Dobre Nicoleta, educator: Avem mulți copii în comunitate. Ei au dreptul la condiții moderne de învățământ. Este interesul părinților, Primăria a investit aici și la Grădiniță unde au început lucrările de realizare a 3 clase de copii preșcolari. Părerea părinților despre eforturile primarului este deosebit de bună, Ei apreciază munca acestuia în folosul comunității și lucrurile bune pe care le face primarul Radu Paul și echipa lui. Și părinții își dau interesul. Se desfășoară concursuri între copii aici și între localități. Vom merge și în acest an la Călărași cu copiii pentru a recita colinde, și vor spune poezii despre obiceiuri și datini. Concursurile au rezultate bune. Avem un proiect pe locuri fiți gata start CEDO. 5-7  tichete sociale se acordă pentru prezența la grădiniță. Mai acordăm gratuit haine de iarnă și de vară, pentru copii, rechizite. Avem o bibliotecă de jucării de unde le pot împrumuta. O dată pe săptămână avem ședință cu părinții. O numim Clubul mămicilor. Your Story este acțiunea pe care noi am implementat-o aici la grădinița din Gălbinași Citim o carte și desprindem concluzii din povești care au legătură la cele din viața de zi cu zi. Le spun mamelor să le citească aceste povești despre viață. Cartea o primesc acasă. Vineri de la orele 14 – 16 avem acest program. Mamele participă la diferite jocuri, facem educație cetățenească, este un parteneriat cu familiile din Gălbinași prin ședințe, întruniri și activități aplicative –  explică aceasta.

Material publicat în conformitate cu achiziția din catalogul SICAP cod DA22405341 din 14.02.2019

Despre Autor