Plase de pescuit în lungime de aproximativ 400 m, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Fetești au depistat doi cetățeni români care pescuiau pe Brațul Borcea cu plase interzise de lege şi  fără autorizație de pescuit.

          La data de 20.02.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, au depistat în dreptul km. fluvial 18, pe braţul Borcea, doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv 19 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Ialomiţa, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, dintr-o barcă cu motor, folosind mai multe plase din ață.

         În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, iar aceştia foloseau 7 plase de pescuit, în lungime totală de 392 m, interzise de lege.

Plasele, în valoare de aproximativ 4.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” și ”comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial’’.

Despre Autor

Ultimele articole

spot_imgspot_img

Related articles

spot_imgspot_img