Pături și ciorapi de lână de la ministrul Petre Daea pentru Căminul de Îngrijire și Asistență Socială Ciocănești

Iată că anul 2019 începe cu acțiuni caritabile. Astăzi, 5 ianuarie 2019, ministrul  Agriculturii Petre Daea, a vizitat Căminul de Asistență Socială din comuna Ciocănești, jud. Călărași. Daea, împreună cu restul colegillor din ministerul Agriculturii  au cumpărat șosete de lână și pături produse de femeile din comuna Tilişca, jud. Sibiu, cu scopul de a le dona bătrânilor și persoanelor din centrele de îngrijire din Călărași.

La acțiune au participat mai multe personalități importante ale județului nostru: Prefectul județului Călărași -George Iacob, senatoarea Partidului Social Democrat Călărași – Roxana Natalia Pațurcă, deputatul PSD – Sorin Vrajitoru, vicepreședintele C.J. Călărași – Marian Dinulescu, primarul localității Ciocănești – Petre Pavel, directorul DGASPC Călărași -Lavinia Grosu și directorul Căminului de Bătrâni din Ciocănești – Cornelia Toma, care au fost prezenți pe toată perioada acțiunii caritabile.

Vizita ministrului Daea se pare că a fost foarte bine primită de către persoanele din centru de îngrijire din Ciocănești. Bătrânii s-au declarat încântați de faptul că tocmai ministrul și-a rupt din timpul său pentru a veni la Călărași să le ofere șosete, pături, îmbrățișări și gânduri bune. Fiecare beneficiar din centru a stat de vorbă cu ministrul, au depănat amintiri, s-au spus ofuri, nevoi, lacrimi și zâmbete. Vizibil emoționat, ministrul Petre Daea a ieșit dintr-o cameră cu lacrimi în ochi. Starea transmisă de persoanele din cămin, amintirile depănate, suferința unora dintre ei și situațiile acestora l-au emoționat tare pe ministru. Daea și echipa sa nu se află la prima acțiune de acest gen. A recunoscut în fața jurnaliștilor că a mai organizat o acțiune caritabilă în anul 2017 pentru o instituție de asistență din Capitală. Acum, dar și atunci, cheltuielile pentru acțiunilie caritabile au fost suportate din banii ministrului dar și din banii celor colegilor de minister.

Am vrut sa înțelegem ce au simțit parlamentarii prezenți la acțiune. Cum au văzut situația de astăzi și ce îmbunătățiri s-ar putea aduce condițiilor de viață din astfel de centre. Iată ce ne-au spus:

Petre Daea: “Sunt emoţionat şi cu ochii în lacrimi. Cuvintele nu mai au loc. Vreau să felicit oamenii extraordinari care se ocupă de aceşti bătrâni. Aici dacă nu ai suflet, nu ai ce căuta. E multă durere. Aici am văzut ce înseamnă suferinţa şi toţi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Fiecare om are nevoie de o mână întinsă, iar aici se depune un efort uman extraordinar şi material. Aceste braţe umane le dau lor clipa de fericire. Este un efort şi o grijă statală. I-am simţit pe oameni că au nevoie de sprijin şi trebuie să fim aproape unii de alţii

Senator Roxana Natalia Pațurcă: “Fiecare dintre noi nu putem uita că suntem oameni, și că trebuie să fim apropiați de semenii noștri. Dl. ministru și noi, social democrații nu suntem la prima acțiune de acest fel, nu suntem prima dată aici. Cred că ne încărcăm cu energie și putem să culegem din tot ceea ce vedem ceva din care putem aplica lucruri bune, pentru a aduce un zâmbet pentru fiecare bătrân. De fiecare dată când vin aici sunt emoționată. Nu este ușor să vezi așa ceva și să regăsești puterea de a veni și altă dată. Am găsit aici personal de specialitate, am observat că există condiții. Prima dată când am venit am crezut că aici găsim persoane uitate,abandonate sau cu dizabilităţi. Nu este așa…Aici, la Ciocănești găsim un Centru pentru tratament de specialitate când sunt probleme de acest gen, pentru tratamentul unor anumite afecțiuni. În afară de căldura umană descoperită aici, de personalul foarte bine pregătit descoperit aici am descoperit o familie care îngrijește alte familii. Sunt persoane care stau aici de peste 30 ani. Poate la prima vedere nu le-a lipsit nimic. Poate că au deschidere către tot ceea ce înseamnă umanitate. Dar am descoperit că ceea ce își doresc cu adevărat este faptul că nu vor să fie uitați de societate. Oamenii aceștia au trudit, au lucrat au oferit comunității, unii sunt profesori, cadre medicale, din diferite pături sociale care au trudit pentru societate… Este foarte greu să fii uitat de oameni, de societate…Prezența noastră aici, ceea ce am făcut noi azi prin voluntariat am oferit atenția noastră, am fost alături de oamenii care au făcut ceva pentru noi. O acțiune din inima unor oameni pentru oameni…”

Deputat  Sorinel Vrăjitoru: “Este o vizită de omenie, de suflet. Nu este prima dată  când suntem aici. Ne-a onorat prezența dlui ministru Petre Daea, la această acțiune de voluntariat a noastră, a social democraților călărășeni. Guvernul României este permanent alături alături de persoanele care suferă și au nevoie de ajutorul nostru. Suntem prezenți într-un Centru mare, unde sunt tratate și persoane cu handicap locomotor sau neuropsihic. Guvernul, noi parlamentarii suntem oameni și suntem aproape de oamenii cu probleme speciale. Acțiunea noastră nu se limitează aici, avem preocupări legislative adresate persoanelor cu astfel de nevoi, persoanelor vârstnice, pensionarilor. Preocuparea noastră nu este de astăzi…Am fost consilier județean două mandate, și am propus Consiliului Județean transformarea unor spații cum ar fi Cazarma militară dezafectată din Călărași pentru realizarea unui Centru destinat persoanelor cu nevoi speciale.”

 

 

 

 

 

 

Despre Autor