Partidul PRO România prinde contur la Călărași

PRO România, un partid nou în care s-au reunit oameni politici importanți, se dezvoltă și în județul Călărași. Cosmin Dragomir, liderul organizației județene din Călărași a susținut astăzi la sediul organizației o scurtă declarație de presă prin care a făcut un anunț important despre activitatea partidului pe care îl reprezintă. Începând de astăzi PRO România organizația județeană Călărași are președinte pentru tineret. Ionuț Vișan, un tânăr care vin din Partidul Social Democrat. A considerat că nu se mai regăsește în actuala structură a PSD Călărași. Vișan nu este singurul care a plecat din PSD Călărași. După numirea lui Iulian Iacomi, mai mulți membri ai partidului și-au depus demisiile pentru funcțiile ocupate în interiorul partidului cât și cele de membru. 

Ionuț Vișan“Sunt și oameni foarte buni în PSD Călărași, care au gânduri foarte bune și care au o viziune foarte frumoasă. Dar nu sunt acceptate gândirile noastre. Nu am avut timp să cunosc noua conducere. Consider că am fost înlăturat. La nivel de județ, consider că nu am avut echipă. Practic, cred că am luptat cu morile de vânt. M-am chinuit, am încercat să fac activități nenumărate, în special pe partea de social. Centrele de copii și bătrână, dar nu au fost privite bine inițiativele noastre. Vorbind de partea financiară a partidului, nu am fost finanțați niciodată.” 

Întrebat de reporter dacă sunt și alți tineri din PSD Călărași care trec prin aceeași problemă, Ionuț Vișan declară: “Sunt foarte mulți. Sunt sigur că îmi vor fi alături!”

“La PRO România am văzut un partid liniștit în care am găsit persoane oneste și sincere. Pe viitor, mă văd foarte bine aici, în partid, atâta timp cât domnul președinte Cosmin Dragomir ne susține. Ne este alături și ne oferă tot ce este necesar. Sper ca pe viitor să am o echipă mare în tinere.” – completează Ionuț Vișan

DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE DIN 26 MAI 2019

Președintele organizației județene a partidului PRO România, Cosmin Dragomir vorbește despre alegerile europarlamentare ce se vor desfășura anul acesta, în luna mai.

Cosmin Dragomir “Candidat din partea organizației locale din Călărași nu vom avea, pentru că nu este cazul. La ora actuală sunt 33 de europarlamentari pe care îi va avea România. Să propunem un candidat care să fie pe un loc din 20 sau din 30 nu cred că ar avea rost. Organizația din Călărași ar putea foarte clar să o promoveze pe Corina Crețu, fără nicio problemă. Probabil că în câteva zile vor fi anunțați și candidații pentru europarlamentare din partea Pro România, organizația centrală. La ora actuală, organizația județeană, conform ultimei centralizări efectuate, are în jur de 700 de membri. Ne îndreptăm către 800. Putem să avem și 2.000 de membri și 3.000 de membri. Contează să avem membri activi și care vor să se implice din acest punct de vedere. Să fim serioși. Poate că PSD-ul sau PNL-ul la nivel de Călărași poate că au 5.000 de membri, dar nu cred că au mai mult de 200-300 activi.”

PRO ROMÂNIA ESTE DESCHIS COMUNICĂRII CU ALTE PARTIDE

Președintele PRO România a fost întrebat de un reporter dacă ar putea colabora cu alte partide politice privind administrația publică locală. Iată ce răspuns oferă președintele Cosmin Dragomir:

“Noi putem să colaborăm cu toată lumea. Noi avem toate canalele de comunicare deschise. Nu o să mă vedeți, atâta timp cât eu sunt coordonator la PRO România, să zic de dl. președinte Vasile Iliuță ceva, sau de dl. Iulian Iacomi sau de dl. Filipescu, Drăgulin și alții. Trebuie să fim pro-comunitate, pro-oraș, pro-dezvoltare. Este simplu să stai pe bară și să spui că nu avem străzi. Poate nu avem finanțare.

NOUA ECHIPĂ A PSD CĂLĂRAȘI, VĂZUT DE PREȘEDINTELE PRO ROMÂNIA

Pe domnul Iulian Iacomi îl cunosc personal. Am o părere bună despre el. Pe doamna senator Roxana Pațurcă nu o cunosc, dar am văzut că este activă. Ce am mai văzut și eu prin presă.

UȘILE PENTRU FOȘTII PSD-IȘTI SUNT DESCHIDE LA PRO ROMÂNIA

“Este decizia lor. Ușile noastre sunt deschise pentru ei. Cu Ciprian Pandea am vorbit. Oricând, pot să vină, numai să se implice. Activitatea din PSD pe care a avut-o este una foarte bună. Important este să facem o echipă. Trebuie să tragem toți în aceeași direcție. Nu contează că astăzi sunt aici pe un scaun, mâine pe alt scaun, important este să producem ceva benefic pentru municipiu și pentru județ.

Parlamentarii călărășeni: Răducu Filipescu este parlamentarul potrivit pentru Călărași. A făcut lucruri bune, are o anumită putere. Roxana Pațurcă, am văzut că este destul de activă…Sorin Vrăjitoru la fel…am vorbit cu el. Nu vrea să vină la mine. Este cu PSD până la moarte. Are proiectele lui cu pensionarii, cu pasajul de la Drajna. Putea să facă către noi un pas mult mai devreme. Putea să se regăsească mai bine în Pro România decât în PSD. Noi putem funcționa în tandem cu PSD sau cu PNL pentru a face lucruri bune. Putem comunica cu toate partidele…Vom prezenta proiectele noastre presei. Acum ne ocupăm de organizare. Dl. Șohan Alexandru se ocupă de municipiul Călărași. Alex Chiriță, Denisa Ciulinaru, Răzvan Meseșeanu am vorbit cu ei. Îi aștept. Am încercat să aduc oameni noi în politică. Primarii să stea acolo să lucreze la proiecte. În ultimele 6 luni îi vom contacta. Ca primar îl apreciez pe cel mai bun pe Rîjnoveanu, pe cei din zona Oltenița, pe cel de la Gălbinași, Frumușani și Vasilați. Avem nevoie de oameni ca ei. Pentru viitor ne-am propus să avem organizații puternice.