Organizația județeană a PSD Călărași are o nouă perspectivă de dezvoltare a județului

Conducerea PSD Călărași are o nouă perspectivă de dezvoltare a județului Călărași. Iulian Iacomi a fost numit în funcția de președinte al organizației județene în data de 10 decembrie 2018, ales fiind în cadrul CEx-ului ce s-a desfășurat la nivel central. Acesta și-a propus obiective sigure și de lungă durată:

  1. Readucerea în partid a  persoanelor care au plecat din diverse motive. Președintele își dorește reintregirea organizației, a echipei care, cândva băga frica în opoziție.
  2.  Realizarea de obiective propuse pe plan județean fără a intra în “război” cu opoziția. “Noi ne facem treaba, nu cerem socoteală celor din opoziție pentru nerealizările lor. Trebuie să demonstrăm că suntem buni și ne facem treaba” – a declarat președintele Iulian Iacomi pentru Călărași News
  3. Câștigarea Consiliului Județean Călărași și a cât mai multe primării din județ.
  4. Dezvoltarea județului prin proiecte PNDL – oferite de guvernul PSD.

Vineri, 18 ianuarie a.c., organizația județeană a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă susținută de Iulian Iacomi – președintele organizației PSD Călărași, Petre Țone – vicepreședinte PSD Călărași, Sorin Vrajitoru – deputat PSD Călărași și Marius Dulce – președintele organizației municipale PSD Călărași

Iulian Iacomi a deschis conferința făcând prezentarea invitaților prezenți, dar mai ales noul deputat Cristian Sefer care s-a alăturat partidului.

Prima informație pe care Iulian Iacomi a lansat-o jurnaliștilor călărășeni prezenți la conferință a fost despre Zbârcea Marian a fost reprimit în organizația din care a făcut parte atâta timp.

Prima apariție a deputatului Cristian Sefer în PSD Călărași

Întrebat de jurnaliști care a fost motivul pentru care a ales PSD Călărași, Cristian Sefer oferă un răspuns ferm și explicit:

“Am ales PSD pentru că am considerat că sunt demn de un partid social democrat, unde putem duce la capăt ceea ce ne-am propus acum 2 ani. Exact cum am spus în ședință, nu vreau să fiu considerat traseist politic! Dacă era să o fac, o făceam acum 2 ani. Am găsit înțelegere în Partidul Social Democrat. Sunt multe probleme de rezolvat în județul Călărași. Podul de la Crivăț, problema cu electricitatea la Tămădău. Chiar ieri ( nr. 17 ian 2019) am fost și am vorbit cu domnul primar. Mai avem o serie de probleme de rezolvat.

Sorin Vrajitoru – despre Pasajul de la Drajna

Tot în cadrul conferinței de presă deputatul PSD Sorin Vrajitoru face lămuriri despre stadiul în care a ajuns proiectul pasajului de la Drajna lansat în urmă cu un an și jumătate. Planul de dezvoltare realizat de el scoate în evidență adevărata necesitate a proiectului necesar pentru județul Călărași. Proiectul  a trecut de-a lungul timpului prin diferite stadii și verificări care să corespundă cu prevederile legale în vigoare.  Deputatul Sefer completează afirmațiile deputatului spunând că trebuie să se facă ceva pentru oamenii care au votat. Președintele municipal PSD Călărași, Marius Dulce arată că administrația liberală care conduce municipiul trebuie trezită. Avem nevoie de proiecte de infrastructură, de canalizare pluvială și menajeră spune acesta arătând mizeria în care este scufundat carterul Măgureni și Mircea Vodă. Este acuzată lipsa de viziune a conducerii Primăriei, nerespectarea promisiunilor electorale, a termenelor. Oamenii din  Călărași sunt nemulțumiți de felul în care arată orașul la ora actuală.

Directorii de la deconcentrate rămân neschimbați

O altă problemă ridicată de presa locală în cadrul conferinței de presă, problema directorilor de deconcentrate din Călărași. Președintele Iulian Iacomi a fost întrebat dacă se vor face schimbări pentru deconcentratele.

Zvonurile au fost infirmate de către președintele Iulian Iacomi care a spus că nu se pune problema schimbărilor în deconcentrate. Nu s-a discutat aşa ceva în cadrul organizaţiei. Toţi directorii vor rămâne pe funcţiile lor! Au dat concurs pentru respectivele posturi, nu văd niciun motiv pentru a fi schimbaţi. Nu vor fi schimbări nici în rândul consilierilor locali sau judeţeni în viitorul apropiat. Scopul meu este de a întări organizaţia judeţeană pentru a face faţă cu brio alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale”.

1000 locuri de muncă în Oltenița, la fabrica de uleiuri uzate

Primarul municipiului Oltenița, Petre Țone vorbește, tot în cadrul acestei conferințe despre o fabrică de uleiuri uzate care s-a adus în Oltenița. “Călărași are un buget foarte mare, și întreprinderi. Oltenița deservește 35% din populația județului și nu primește 1 leu pentru sănătate. Acolo, la Oltenița găsim un spital modern aflat în administrarea primăriei Oltenița.” Municipiul Oltenița a realizat anul acesta mai multe proiecte: Casa de Cultură. Un alt proiect în valoare de 65 miliarde lei vechi – canalizare în Cartierul Nou.  “În 5 ani vreau să refac toate trotuarele din Oltenița. Am asfaltat tot orașul iar acum trec la reabilitarea străzilor degradate.”

Conferința de presă la sediul PSD Călărași – 18.01.2019

Astăzi, 18 ianuarie a.c., la sediul Partidului Social Democrat Călărași a avut loc o conferință de presă susținută de președintele organizației județene Iuian Iacomi, deputatul Sorin Vrăjitoru, președintele organizației municipale PSD Călărași Marius Dulce și proaspătul membru al partidului, Sefer Cristian.

Publicată de Călărași News – www.calarasipress.ro pe Vineri, 18 ianuarie 2019

Despre Autor