O călărășeancă își acuză vecina de practici oculte: “Vecina mea practică Voodoo!”

Municipiul Călărași a devenit din ce în ce mai surprinzător pentru cei mai mulți dintre noi. Animale de tracțiune scăpate de sub control, libere pe străzile din Călărași, pe bulevardele intens circulate. Văcuțele și cățelușii pot fi admirați periodic în zonan Orizont – Tenaris, își face veacul de cele mai multe ori pe cel mai modern scuar, o investiție de peste 1,4 milioane lei, se arată într-un material publicat pe Adevărul.ro. “Feuda” noastră, așa cum a fost catalogat municipiul nostru de către un consilier local, a devenit din ce în ce mai bogată privind diversitatea de animale regăsite pe străzile orașului. Acum lipsesc ratonii care scormonesc prin tomberoane și urșii care am putea să-i hrănim, la marginea drumului, direct din mașină, ala cum se obișnuiește de ani de zile pe la munte.

O poveste cum rar întâlnești într-un oraș mic, a apărut astăzi în spațiul public, pe o rețea de socializare. O doamnă din Călărași, revoltată de faptul că vecina are diferite tangențe cu animalele din jurul blocului a dorit să împărtășească cu prietenii ceea ce a văzut!

“Vecina mea practică Voodoo!”

“Cel puțin o dată pe săptămână în dreptul geamului meu de la bucătărie, apar fel și fel de cranii, coaste și alte segmente de oase, întinse pe trotuar sau pe iarba părculețului din spatele blocului, pe care le văd și le miros în permanență din apartamentul de la parter, unde locuiesc. La văzul acestor lucruri sinistre, am tras concluzia că o vecină de-a mea practică VooDoo. Probabil că este un fel de voodoo mai complicat pentru că pe lângă oase mai apar și resturi de zarzavat, capete de pește, coji de ouă și altele. Nu știu dacă stă exact pe scară cu mine, sau în același bloc, dar sigur este de prin apropiere căci oasele pe care le împrăștie săptămânal sunt așa, cam o jumătate de sac. Am mai plătit o femeie bătrână din zonă să adune resturile aruncate de persoana imbecilă sau pur și simplu, mi-am pus mănuși menajere și m-am dus ca să fac eu curat. Asta, de multe ori. Mă mai gandesc, că poate s-a format un obicei prin zonă și toată lumea care face piftie, vine și aruncă oasele în locul acela deși la aproximativ 50 de metri exista containere de gunoi. Băbuța care mă mai ajuta la curățenie, zice că pe tronson cu mine, la un etaj superior, stă o femeie care lucrează pe la abator, dar eu cred că asta-i doar o coincidență ?

Zilele trecute am anunțat Poliția Locală despre chestiunea aceasta, pentru că am impresia că practicarea voodoo și sacrificarea animalelor în blocuri nu este legală. Doi polițiști locali, băieți sinceri, m-au bătut prietenește pe umăr și mi-au zis că am dat dovadă de spirit civic pentru că i-am informat, căci altfel ei n-au cum să ia măsuri!?!? Mă așteptam să înceapă un fel de anchetă prin zonă, dar marea investigație a fost întreruptă de banalul weekend, când se pare ca nu mai lucrează niciun polițist local. Așa că mi-am pus mănușile și am curățat din nou locul, pentru că atunci când deschid geamul, mă încurc în mirosuri. Mirosul ăsta de oase și măduvă în putrefacție, îmi deranjează mirosul ăla pestilențial, care se așterne peste oraș în fiecare seară. Acum sunt curioasă să văd cât durează ancheta vajnicilor polițiști și cum se soluționează? Or găsi-o pe-aia cu voodoo? Or da de alte urme? S-o fi făcut vre-un abator prin zonă? …sau pur și simplu lumea mănâncă piftie săptămânal?


Lăsând gluma la o parte, am o întrebare către primar, administratorul primăriei, viceprimari, consilieri, șefi de poliție de toate tipurile, directori, șefi de servicii de prin primărie, polițiști locali:
Voi ce-ați face, măi fraților, dacă o persoană care nu are noțiunile de coș de gunoi, sac menajer, pubelă, etc., și-ar arunca gunoiul de la etaj fix în dreptul geamului casei voastre, luni de zile la rând?

La această postare nu au întârziat nici comentariile care sunt de-a dreptul savuroase!

M.Dumitru: Vecina este iubitoare de animale și hrănește pisicuțe sau cățeluși cu oase/resturi de mâncare!Era corect sa strângă ceea ce animăluțele nu mănâncă!

T. Corina: Ar fi fost corect să ducă, totuși, aceste oase pentru animalutele străzii undeva în zona tomberoanelor, nu sa le arunce vecinilor în dreptul ferestrelor. Acești așa-ziși iubitori de animale care “plantează” oase si resturi de mâncare la fiecare colt de strada, întrețin, de fapt, mizeria si focarele de infecție. Dacă ar iubi cu adevărat aceste animale, le-ar duce la cabinetul veterinar si le-ar steriliza, pentru a nu se mai înmulți necontrolat.

Dorina: Iubitor de animale nu inseamna sa arunci o roaba de oase de vaca pe strada! Iubitor de animale inseamna altceva! Poti lua un animal in casa, sa il vaccinezi si sa il ingrijesti. Dar,nu arunca gunoiul tau la geamul altora!

P.S: Nu trebuie să ne speriem! Călărașiul este prea mic pentru a se ajunge la practici VooDoo sau cine știe ce alte incantații malegice…

Despre Autor