Noaptea Albă a Muzicii Folk – ediția a III-a, la Călărași

Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi a organizat vineri, 19 iulie  ”Noaptea albă a muzicii folk”. Cea de-a treia ediţie a evenimentului  s-a desfăşurat pe scena din Parcul Dumbrava începând cu ora 21.00.  Scena din Parcul Dumbrava a fost inconjurată de sute de călărășeni, iubitori ai muzicii folk. 

Deschiderea evenimentului a fost făcută de actorul Ștefan Nițu, un actor profesionist, care a prezentat evoluția celor ce au urmat dar și însemnătatea acestei manifestări cultural artistice.

Iubitorii acestui gen muzical au putut să se bucure de recitalurile susținute de artiști precum: Mircea Baniciu, Maria Gheorghiu, Clara Mărgineanu, Ştefania Iacob, Adi Bezna, Vali Boghean Band, Tatiana şi Marius Ojog, Cătălin Stepa, Loreta Popa.    ”Un proiect cu suflet şi cântec, un gând frumos şi generos care se apropie de împlinire. ,,Noaptea albă a muzicii folk” de la Călăraşi a fost un spectacol  despre prietenie, poezie şi lumină. Oameni dragi au descoperit alţi oameni dragi, pentru a fi laolaltă într-o noapte cu chitare, poeme şi bucurii, sub un cer din care îngerii au zâmbit.

Și participanții la spectacolul Noaptea Albă a Muzicii Folk – de fapt un proiect național unic de promovare și conservare a valorilor muzicii românești folk au apreciat însemnătatea spectacolului. Oamenii au simțit puterea dată de retrăirea atotputernicei tinereți. Sufletul călărășenilor a vibrat retrăind sentimente pozitive trăite sub vraja acestui gen muzical. Finanţatorul manifestării culturale, Consiliul Judeţean Călăraşi prin titularul de proiect, Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie au oferit condiții optime de desfășurare. Terasa din fața scenei pe care au evoluat artiștii a fost amenajată cu scaune, astfel încât spectatorii nu au stat în picioare.

Ștefan Nițu, secretar artistic CJCC a demonstrat că folk-ul, spectacolul cu muzica românească autentică folk merge mai departe la Călărași unde organizatorii, Centrul Județean de Creație și Cultură și Consiliul Județean au oferit și în acest al treilea an voie bună călărășenilor. Evenimentul cultural ”Noaptea Albă a Muzicii Folk”  a fost unul special şi s-a bucurat de aprecierea publicului de toate vârstele, aproximativ 600 de persoane fiind prezente până târziu în noapte.

Despre Autor