Nelu Tatu, primarul localității Vîlcelele vorbește despre ambițiile anului 2019 pentru dezvoltarea comunei

În data de 18 februarie am dat ordinul de asfaltare a străzilor  și săptămâna viitoare acestea sper să înceapă. Vom executa asfaltare drumuri interioare în comună pe o lungime de 7 km. Timpul ne permite, afară văd că sunt 12-13 grade Celsius, sper să nu mai avem soluție de iarnă. În rest, demarăm și lucrările de reabilitare, modernizare a Căminului Cultural prin CNI. Anul acestă dăm ordinul de începere a lucrărilor la stadionul din incinta școlii, prin proiect GAL. La vâlcelele se muncește fără repaus. Privind rețeaua de apă și canalizare, nu există nici o locuință fără apă iar la canalizare suntem în curs de racordare a locuințelor.
 
Vîlcelele apa este potabilă și costă doar 1,50 lei metrul cub. Pentru consumul acesteia avem dată în funcțiune o Stație de tratare și clorinare a apei. Primăria este aproape de școală,de tradițiile și obiceiurile locale pe care an de an le tratează cu respect față de comunitate. Profesorii manifestă interes în implicarea elevilor la diferite competiții școlare. Școlile noastre sunt modernizate, recent am montat sisteme de supraveghere video a activităților în fiecare locație a școlii. Privind școala și educația copiilor nu avem probleme.
 
O contribuție importantă la dezvoltarea localității noastre sunt fermierii. Fără aceștia, fără sprijinul cetățenilor, fără consultarea publică a acestora nu am fi avut dezvoltarea localității despre care astăzi vorbim. Indiferent da activitate, dacă este a Primăriei sau nu, fermierii participă activ și mă ajută de fiecare dată, cu sponsorizări, propunând activități, etc. Putem da nume de firme importante care au contribuit la dezvoltarea localității la progresul acesteia ca YLDU prin Claudiu Iliuță, apoi domnii Moldoveanu. Mihuț, Ivan…toți au fost alături de mine. Nu există ca vreunul să nu participe la activitățile noastre. Aceștia sponsorizează activitatea sportivă din localitate, echipa de fotbal care evoluează în liga a IV-a. În acest an un rol important îl va avea bugetul alocat comunei.
Până nu îl vom vedea, nu vom putea să ne pronunâăm să previzionăm cheltuielile pe care le vom angaja. Avem de plată din acest an voucherele de vacanță și norma de hrană pentru salariați. Prevăd că se poate ajunge la o reducere tehnică a salariilor, sau chiar posibile restructurări. Nu știm sigur pânî nu vin sumele de la Bugetul de Stat. Și noi avem probleme, ca și alte localități privind ridicarea/ contractarea unui serviciu de ridicare a gunoaielor. Suntem în discuții cu o firmă din zona a IV-a pentru că în zona Ciocănești nu s-a finalizat. Suntem cu IRIDEX în discuție pentru a ne prelua și nouă săptămânal ridicarea gunoaielor.
 
Lucrurile bune merg în direcția dorită de mine, de echipa mea. Cu ajutorul oamenilor am început să toaletăm arborii de pe marginea pădurii cu drumul de acces în localtate, acolo unde trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt era greu de efectuat din cauza creșterii vegetației și sperăm să începem curățenia de primăvară imediat după 1 Martie. A venit primăvara și proiectele noastre merg înainte în comuna Vâlcelele. – a declarat primarul Nelu Tatu pentru reporterul Călărași News -www.calarasipress.ro

Despre Autor