Mesajul primarul Daniel Ștefan Drăgulin la finele anului 2018

Vă mulțumesc, dragi prieteni, dragi călărășeni, și pentru parteneriatul anului 2018. A fost încă un an greu pentru administrația publică locală, însă cu multe realizări, deși ele, momentan, pentru dumneavoastră, cei care locuiți și munciți în orașul de pe malul Borcei, nu înseamnă mare lucru. Pentru o administrație a unui oraș care de ani buni a intrat într-un proces de dezvoltare pe termen lung, o dezvoltare bazată pe documente strategice, înseamnă normalitatea. Și aici vreau să menționez procesul lung, anevoios câteodată, dar obligatoriu pentru orice proiect care urmează să fie pus in practică. Am pornit, împreună cu colegii mei, la un drum acum mai bine de 6 ani, care a însemnat punerea la punct a documentelor de proprietate, documente strategice care stau la baza accesării fondurilor europene, întocmirea documentațiilor tehnice, urmat, bineînțeles, de achiziția publică a lucrărilor.

Știu ca majoritatea dintre dumneavoastră așteptați de la administrația pe care o conduc, în principal, o infrastructură stradală mai bună. “Marea asfaltare” a început în acest an și va continua și anii care urmează. Drumul spre modernizarea străzilor, care a demarat deja, nu poate fi oprit de nimeni. Trebuie doar răbdare, anul 2019 urmând a fi un an al șantierelelor pe cele mai importante străzi din municipiul Călărași, și aici mă refer, în principal, la strada Grivița și Bd. Nicolae Titulescu. Anul 2019 va însemna și demararea lucrărilor de infrastructură subterană în cartierul Măgureni (aici s-a căutat cea mai buna soluție tehnică pentru specificul acestui cartier) și pe strada Locomotivei. Anul 2019 va mai însemna și semnarea unor contracte de finanțare europeană foarte importante, funcție de cât de operativ va fi procesul de evaluare al Organismelor Intermediare. Este vorba de modernizarea străzii București în totalitate, dar și modernizarea, atât de așteptată, a centrului vechi pietonal. Anul 2019 se va concretiza și în demararea sau continuarea firească și a altor proiecte, legate atât de infrastructură, cât și de clădiri destinate educației (Grădinița cu 8 grupe, o nouă Creșă), culturii (Restaurarea Postei Vechi și a fostului Cinematograf Victoria) sau comerțului (Piața Centrală, Hala de legume-fructe Big, Bazarul).

Dar, până la urmă, faptele anului 2019 vor vorbi de la sine. Așadar, închei prin a vă mulțumi, încă o dată! Totodata, aduc mulțumiri și tututor colaboratorilor și instituțiilor partenere. Vă urez multă sănătate și bucurii alături de cei dragi! Să aveți un An 2019 prosper și cu realizări! La mulți ani!
Daniel Ștefan Drăgulin- Primarul Municipiului Călărași

Despre Autor