Jandarmii călărășeni vor asigura măsuri de ordine publică pentru Sărbătoarea Bobotezei

Duminică, 6 ianuarie a.c., jandarmii călărășeni vor asigura, la nivelul județului, măsurile de ordine publică pentru desfășurarea în bune condiții a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătorirea Botezului Domnului ( Boboteaza).

Militarii vor fi prezenți în zona lăcașelor de cult religios din municipiile Călărași și Oltenița, respectiv biserici și mânăstiri, unde cetățenii vor participa la slujbele religioase, la sfințirea și distribuirea apei sfințite cu prilejul sărbătoririi Bobotezei, precum și la sărbătoarea tradițională cunoscută sub numele de,, Botezul Cailor” din comunele Borcea și Grădiștea.

Misiunea jandarmilor călărășeni este de a asigura protecția participanților, precum și prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale ce pot tulbura ordinea și siguranța publică.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași recomandă celor care intenționează să participe la manifestările religioase să manifeste calm și înțelegere, să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale, să respecte indicațiile oamenilor legii pentru buna desfășurare activităților în zona lăcașelor de cult.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Despre Autor