IPJ Călărași continuă activitățile de informare și pregătire asupra populației

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile de informare și pregătire antivictimală a populației  prin derularea de acțiuni în zonele aglomerate.

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii de prevenire a criminalității și cei de ordine publică au acționat pentru prevenirea furturilor  din locuințe în cadrul campaniei de informare a populației „Paza bună trece primejdia rea!”.

Polițiștii au distribuit pliante, au dat sfaturi și au atras atenția cetățenilor cu privire la asigurarea corespunzătoare și luarea unor măsuri suplimentare de siguranță în cazul apartamentelor situate la parterul blocurilor.

Pentru reducerea numărului de infracțiuni de furt, poliția vă recomandă: 

  • Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească  cu dumneavoastră și să pătrundă în locuință cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.
  • Nu vă transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori.
  • Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoașteți doar în mediul online.
  • Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor!
  • Dacă locuiți la parter sau la ultimul etaj, nu lăsați ferestrele deschise atunci când nu sunteți la domiciliu. Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat!
  • Rugați vecinii să vă supravegheze locuința atunci când lipsiți de acasă, mai ales pe o perioadă mai mare de timp.

Despre Autor