DiGIFM.RO: TARIFELE NOASTRE LA CURENT ELECTRIC ȘI GAZE SUNT PRINTRE CELE MAI MICI DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

Românii plătesc unele dintre cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeană. În privința gazelor naturale, avem cele mai mici tarife datorită producției interne care acoperă cea mai mare parte din consum. Curentul electric s-a ieftinit în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit cifrelor publicate de Comisia Europeană. 

Gazele livrate populației în ultimele trei luni din 2018 costau 35 de euro pe megawatt-oră. Prețul, care venea după trei majorări succesive, era cel mai mic din Uniune, cu un euro mai puțin decât în Ungaria și Croația și cu șapte sub cel din Bulgaria. Locuitorii Suediei plătesc cel mai mult pentru gaze – 114 euro pe megawatt-oră.

Și la electricitate avem unul dintre cele mai mici tarife, potrivit datelor Comisiei Europene. Am plătit în ultimul trimestru al anului trecut 131 de euro pe megawatt-oră consumat. De această dată, energia electrică a fost cea mai ieftină în Bulgaria – 99 de euro.

Mai puțin decât noi mai plătesc locuitorii din Lituania și Ungaria, în jur de 110 euro. Cele mai scumpe facturi sunt în Danemarca, Belgia și Germania – peste 300 de euro pe megawatt-oră.

SURSA: www.digifm.ro

Despre Autor