Centrul Cultural din Dragalina va fi finalizat la începutul lunii februarie

 Se apropie cu viteza momentul în care primarul din Dragalina, Stanciu Gabriel finalizează încă un proiect de mare amploare, de interes pentru localitatea pe care o administrează alături de echipa din primărie. În anul 2017 a început construcția Centrului Cultural, o clădire impunătoare, modernă și utilă pentru Dragalina.Iată că implicarea și buna organizare au ca efect asupra comunei realizări frumoase, de durată. În prima luna a acestui an se fac ultimele amenajări interioare pentru Centrul Cultural, clădire ridicată strategic în mijlocul comunei. În februarie va fi realizată inaugurarea  clădirii, moment în care se va da în funcțiune. Centru Cultural este împărțit în mai multe zone, sală de spectacole cu 250 de locuri (multifuncțională – concerte, spectacole, manifestări culturale și cinema 3D), biblioteca, centru de informare, dotat cu sală de internet, dar și alte multe alte activități. Centrul Cultural a fost realizat în întregime din fonduri nerambursabile.  

Imagini cu Centrul Cultural în timpul construcției ( 07.06.2018)

Imagini cu Centrul Cultural în timpul construcției ( 07.06.2018)
Centrul Cultural în construție/2018- Dragalina

Vă prezentăm în rândurile ce urmează o prezentare a clădirii, a funcțiilor pe care le are construcția, cât și modulele realizate:

a)MODUL SALA POLIVALENTĂ
Parter
– Foaier – hol acces cu funcțiunea de primire și distribuire a fluxurilor circulatorii. În foaier se află un spațiu pentru garderobă și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet. Poate fi deschis către sala.
– Sala polivalentă cu pardoseala orizontală, capacitate 250 persoane așezate pe scaune din care 70 persoane pe gradene amovibile. În varianta de amenajare cu mese de 8 persoane capacitatea este de 80 persoane , dotată cu un podium (scena).
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier – necesar schimbării funcțiunii sălii polivalente din sală spectacol în sală de mese sau alte activități.
– Oficiu – deservește sala polivalentă în cazul organizării de serbări.

Etaj
– Supantă foaier cu rol de spatii repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică necesară activităților din sală
– Spațiu tehnic – necesar instalațiilor de ventilare-climatizare

b) MODUL ACTIVITĂŢI LINIŞTITE
Parter
– Hol intrare cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe , oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
Etaj
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă – mediatecă și un mic depozit pentru cărți

c) MODUL TURN
– cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Materialul video de mai jos este realizat în anul 2018 si prezintă câteva detalii din comuna Dragalina. Vă invităm să-l urmăriți pentru a putea aprecia realizările din localitate.

Despre Autor