Au trecut 29 de ani de la Revoluție

22 Decembrie 1989 – 22 Decembrie 2018. Au trecut 29 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, ziua de 22 decembrie a devenit simbol naţional şi a fost declarată de Parlamentul României, prin Legea 273/7 decembrie 2011, Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. 

În data de 22 decembrie a.c., autoritățile locale au organizat un eveniment de comemorare la Călărași pentru a marca 29 de ani de șa Revoluția din decembrie 1989.  Evenimentul a început la ora 10.00, iar slujba a fost oficiată de mai mulți preoți și de Ramon Eugen Ilie – protopop.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Călărași, ai Consiliului Județean Călărași, Instituția Prefectului, structurile Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții partidelor politice au depus coroane la Monumentul Eroilor de la Orizont, la Troița Eroilor Revoluției, dar și la noua Troiță situată pe Variantă Nord (Parc Cărămidari), ridicată  de Nicolae Dragu, fost edil al municipiului, actual președinte al Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria,, – filiala Călărași, proiect realizat prin sprijinul viceprimarului Dragoș Coman.

Despre Autor