Alegeri în PSD Călărași, duminică, 10 martie

Duminică, 10 martie 2019 orele 12 la sala Barbu Știrbei din mun. Călărași va avea loc Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene a PSD Călărași. Potrivit art. 78 din Statutul acestui partid

Conferinţa Extraordinară a organizaţiei judeţene se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv, la cererea a cel puţin 1/3 din numărul organizaţiilor locale ale PSD sau la solicitarea organelor de conducere ierarhic superioare.

Conferinţa Extraordinară a organizaţiei judeţene se convoacă pentru exercitarea atribuţiilor statutare, precum şi pentru următoarele situaţii: alegerea sau revocarea preşedintelui organizaţiei, alegerea sau revocarea președintelui executiv și a vicepreședinților; pentru stabilirea delegaţilor şi a candidaţilor la Congresul extraordinar al PSD şi pentru analiza rezultatelor obţinute în urma alegerilor la nivelul judeţului
Conferinţa Extraordinară a organizaţiei judeţene se constituie din: membrii Comitetului Executiv Județean, membrii Comisiei judeţene de Etică, Integritate și Arbitraj, membrii Comisiei judeţene de Control Financiar Intern, parlamentarii, europarlamentarii, primarii, viceprimarii şi consilierii judeţeni ai PSD, membri ai organizaţiei și care nu fac parte din Comitetul Executiv județean.

Potrivit art 67

Comitetul Executiv al organizaţiei municipale se constituie din: Preşedintele şi membrii Biroului organizaţiei, preşedinţii organizaţiilor constituite pe raza teritorială a secţiilor de votare, consilierii municipali, parlamentarii, Preşedintele sau vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Administrativ, primarul, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni, membrii ai organizaţiei.

Componența participanților stabilită după criteriile de mai sus este de 108 membri. Pe lângă rapoartele de activitate, ale  Comisiei judeţene de Etică, Integritate și Arbitraj, membrii Comisiei judeţene de Control Financiar Intern unul dintre obiectivele Conferinței extraordinare va fi alegerea conducerii organizației județene a PSD Călărași și a Biroului Permanent Județean.

Potrivit art. 82

Din Biroul Permanent Judeţean fac parte următorii membri aleşi: preşedinte, președinte executiv, 11-17 vicepreşedinţi, secretar executiv.

Numărul membrilor Biroului Permanent al organizaţiei judeţene se stabileşte de către Comitetul Executiv Naţional, în funcţie de numărul de membrii al organizaţiei şi numărul de organizaţii locale, şi este validat de Conferinţa organizaţiei judeţene.

La lucrările Conferinței au fost invitați președintele PSD Liviu Dragnea, Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu, membri din conducerea PSD Central, parlamentari.

1 thought on “Alegeri în PSD Călărași, duminică, 10 martie

Comments are closed.