27 lei – suma investită de Primăria Călărași pentru siguranța unui copil din școala Carol I

TU ȘTII CÂT COSTĂ SIGURANȚA COPILULUI TĂU?

Cât investesc autoritățile în a educa un copil în spații lipsite de primejdie? Cât îi costă pe cei care ne conduc grija față de cei mai mici și vulnerabili? Cât valorează siguranța unui copil? 
O întrebare la care probabil nu vom primi, prea curând, un răspuns. 
Dar pentru care ȘTIM EXACT răspunsul în cazul copiilor din Călărași.
27,64 lei.

27,64 lei, atât a decis Primăria din Călărași să investească în siguranța spațiului în care învață 615 copii. Este vorba de Gimnaziul Carol – Școala Generală nr. 1 Călărași, monument istoric de categoria II, cod LMI CL-II-m-A-14608, aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Călărași.

În ciuda nenumăratelor sesizări pe care reprezentanții acestei școli le-au adresat Primăriei;

în ciuda faptului că este o poveste cunoscută din 2016;

în ciuda faptului că, în continuare, cei 615 copii folosesc toalete din Evul Mediu, aflate în curtea școlii;

în ciuda faptului că acoperișul școlii este într-o asemenea stare de degradare încât reprezintă un pericol pentru siguranța elevilor acestei școli.

Pentru scoală , autoritățile locale au decis la finalul anului trecut să aloce suma de 17.000 de lei pentru reparații. Adică aproximativ 27 de lei/ copil. Adică abia jumătate din suma necesară doar elaborării proiectului de reparații, nu și reparațiilor efective. 27 de lei/ copil, despre care Școala a fost înștiințată pe 28.12.2018. De cheltuit până la finalul anului 2018, adică în 3 zile.

În țara în care copiii sunt născuți în spitale pline de bacterii, în care 1 din 10 copii se culcă flămând și 1 din 5 abandonează școala, în țara lui #Colectiv și a altor tragedii similare, aflăm astăzi că și copiii pe care îi credeam în siguranță între pereții unei școli sunt, de fapt, într-un real pericol. Pentru că#PrimăriaCălărași a alocat, în bătaie de joc, o sumă modică pentru siguranța lor.
Fără incompetenți am putea ajunge departe!

Ajutați-ne să ducem mai departe această poveste, pentru a evita ca 615 copii din Călărași să fie într-un real pericol!

sursa text: facebbok/PlusCalarasi

Despre Autor